Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:18:24 GMT

کمبود سبوس، معضل عمده اسب‌داران خوزستانی

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۴۵۶۷

کمبود سبوس، معضل عمده اسب‌داران خوزستانی

ایسنا/خوزستان یکی از اسب داران قدیمی اهواز با اشاره به مشکلات موجود در صنعت اسب در پی کمبود و افزایش قیمت سبوس، گفت: جامعه اسب داران و دامداران استان مشکل سبوس دارد و این در حالی است که خوزستان مهد و جایگاه پرورش اسب اصیل عرب ایران محسوب می شود و باید توجه ویژه به آن شود.

علی بهزادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عدم تحویل سبوس به دامداران در شرایط بحرانی و خشکسالی و ایجاد مشکل در روند کاری اسب داران، اظهارکرد: سبوس گندم ۳۵ درصد از خوراک دام را تشکیل می دهد و این سبوس از پوسته گندم که در کارخانجات آرد از گندم دولتی که دولت به کارخانجات جهت تولید آرد می دهد، به دست می آید و این سبوس از طریق سامانه دولتی و زیر نظر جهاد کشاورزی بین دامداران با توجه به تعداد دام تقسیم می شود که دولت نیز بابت تولید آرد به کارخانجات کارمزد پرداخت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در دو سال اخیر هر وقت کارخانجات به دولت جهت بالارفتن کارمزد تولید آرد اعتراض داشتند، دولت به جای این که کارمزد آن ها را افزایش دهد، با تصمیم غلط اقدام به افزایش قیمت سبوس می کند که این افزایش قیمت از جیب دامداران پرداخت می شود. سبوس در دو  سال اخیر از کیلویی ۲۶۰۰ ریال به ۵۲۰۰ ریال و همچنین به ۸۵۰۰ ریال و تا ۱۰ هزار ریال رسید و در آخرین مرحله با افزایش ۴۰ درصدی به ۱۴ هزار ریال افزایش پیدا کرد.

این اسب دار اهوازی افزود: این افزایش قیمت و فشارهای ناشی از بالارفتن هزینه تولید و بی ارزش شدن نقدینگی تولیدکننده و از طرفی عدم حمایت دولت جهت خرید تضمینی محصولات دامداران از قبیل شیر و گوشت باعث ورشکسته شدن دامداران نیز شده است. این یعنی زنگ خطر برای آینده کشور و به خطر انداختن امنیت غذایی کشور. امنیت غذایی کشور نیز یکی از ارکان اصلی امنیت ملی هر کشور به حساب می آید.

وی عنوان کرد: در مورخ ۲۶ خردادماه سال جاری نیز ستاد تنظیم بازار کشور تصمیم گرفت تا سبوس گندم را آزاد کند. یعنی از ۱۴ هزار ریال به ۴۵ هزار ریال در هر کیلو افزایش دهد و این افزایش ۳۰ درصدی از جیب دامدار که به نفع کارخانجات آرد و دولت است باعث شد که دولت نیز بدهی خودش را با کارخانجات آرد در روزهای پایانی تسویه حساب کند. این در حالی است که جهاد کشاورزی سهمیه سبوس ماهیانه را در سامانه بارگذاری کرده است و دامداران وجه آن را به حساب کارخانجات آرد واریز کرده اند ولی سهمیه مردادماه را تحویل نداده اند و به مصوبه ابلاغ نشده در خصوص آزادسازی تاکید دارند و این درحالی است که ستاد تنظیم بازار استان و استاندار محترم استان به عنوان بالاترین مقام اجرایی و امنیتی استان کتبا اعلام کرد که کارخانجات نباید اخلال در تولید خوراک دام ایجاد کنند و باید همانند سابق و با قیمت ۱۴ هزار ریال سبوس را تحویل دامداران دهند ولی متاسفانه باز هم کارخانجات از تحویل سبوس خودداری کرده و دامداران با مشکل جدی جهت تهیه خوراک دام مواجه شده اند و ضربه سهمگینی به دامداران وارد شده است.

بهزادی در پایان نیز با اشاره به مشکلات موجود در صنعت اسب در پی کمبود و افزایش قیمت سبوس، گفت: باتوجه به توضیحات ارائه شده، جامعه اسب داران مشکل سبوس دارد و این در حالی است که خوزستان مهد و جایگاه پرورش اسب اصیل عرب ایران محسوب می شود و باید توجه ویژه به آن شود اما در حال حاضر صنعت اسب در خوزستان با مشکلات عمده مواجه شده است. مشکلاتی که اگر زودتر از این مسئولان فکری برای آن نیاندیشند، مطمئنا این صنعت در خوزستان تحت تاثیر قرار می گیرد. ضمن این که تمام موارد عنوان شده، دغدغه تمام اسب‌داران و دامداران استان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی اخبار ورزشی خوزستان اسب کارخانجات آرد افزایش قیمت اسب داران هزار ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!

علی خضریان درباره معضل کارگاه‌های غیرمجاز تفکیک پسماند در اراضی کشاورزی ری، اظهار داشت: موضوع ساماندهی تفکیک زباله را بار‌ها از شهردار تهران و استاندار تهران پیگیری کردم، زیرا که در صورت اجرای طرح جمع‌آوری و تفکیک پسماند از مبدأ، مشکل انتقال پسماند به روستا‌های ری برطرف خواهد شد.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه پسماند تهران موضوعی پیچیده، حساس و متکثر است، افزود: یکی از دلایل اصلی معضل پسماند رانت و فسادی است که پشت مافیا پسماند وجود دارد.

نماینده مردم تهران در ادامه گفت: در حال حاضر شرکت‌های خصوصی، پیمانکارها، واسطه‌ها و برخی مدیران شهرداری سالانه در حدود ۶ هزار میلیارد تومان از محل تفکیک پسماند درآمد کسب می‌کنند.

خضریان با بیان اینکه باند بزرگی در حوزه پسماند تهران وجود داد که می‌بایست در خصوص آن تصمیم‌گیری ملی انجام شود، تصریح کرد: در شهرداری عوامل ذی‌نفعی حضور دارند که اجازه نمی‌دهند معضل پسماند حل شود و یا MRF در تهران راه‌اندازی شود، زیرا که با راه‌اندازی این طرح درآمد کلانی از دست مافیا خارج می‌شود.

وی تأکید کرد: براساس شواهد موجود، چون برخی مدیران میانی شهرداری در این موضوع ذینفع هستند، هیچ‌گاه تصمیم‌گیری اساسی در این موضوع انجام نمی‌گیرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه گفت: در مقطعی اعلام شد که شهرداری قصد اجرای تفکیک پسماند در مبدأ و جمع‌آوری پسماند به شیوه MRF را در شهر تهران دارد، اما طرح شکست خورد و تعطیل شد، در صورتی که اگر اصولی و دقیق اجرایی می‌شد، دیگر معضل تفکیک پلاستیک در اراضی کشاورزی ری را شاهد نبودیم.

وی افزود: در طرح MRF، شهر تهران به ۸ پهنه تقسیم می‌شد و در هر پهنه نیاز به مرکز کوچکی برای تفکیک سطحی وجود داشت که در نهایت پسماند ورودی به آرادکوه نیز تفکیک شده و کاهش یافته به این منطقه منتقل می‌شد.

خضریان در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تفکیک زباله در مبدأ در استان اصفهان به صورت بسیار موفق اجرایی شده که کمکی نیز برای اقتصاد خانواده‌ها محسوب می‌شود، اما در تهران دست‌های پشت پرده‌ای در کار است که اجازه به ثمر رسیدن این طرح را نمی‌دهد.

دیگر خبرها

  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • افزایش تلفات سیل در برزیل؛ ساکنان با کمبود آب مواجه هستند
  • گرگ ۳۷ گوسفند روستای مرق وسادیان کاشان را تلف کرد
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال
  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان